Vloerverwarming Utrecht

Bent u op zoek naar de beste vloerverwarming in Utrecht? Dan is in zee gaan met GP Vloerverwarming een uitstekend idee. Wij beschikken over meer dan 15 jaar ervaring met het aanleggen van dit type verwarming en zijn hierbij geregeld actief in Utrecht. Graag komen wij bij uw langs om uw wensen in kaart te brengen en te realiseren.

Advies op maat vormt een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening. Wij vinden het namelijk belangrijk dat een vloerverwarmingssysteem aansluit op uw woonsituatie en u daarbij de voordelen biedt van de laatste technologische ontwikkelingen. Daarom vervangen we als het nodig is ook probleemloos uw oude CV-ketel.

Warme voeten met vloerverwarming in Utrecht

Als u deze pagina heeft gevonden door te zoeken op vloerverwarming in Utrecht, heeft u van anderen ongetwijfeld al eens over de voordelen gehoord. En dat zijn er nogal wat. Allereerst biedt dit type verwarming meer wooncomfort, doordat de warmte op aangename wijze wordt verspreid onder het hele vloeroppervlak. Dat betekent heerlijk warme voeten en een woonruimte zonder koude plekken.

Omdat er – in tegenstelling tot radiator- of luchtverwarming – wordt gewerkt met stralingswarmte, is de luchttemperatuur lager, terwijl u toch een zeer comfortabel gevoel van warmte ervaart. Bovendien bespaart u ruimte in uw huis omdat traditionele obstakels zoals radiatoren overbodig zijn geworden. Ideaal bij het inrichten met meubels zoals grote banken.

Wat zijn de kosten van vloerverwarming in Utrecht?

Naast meer woonruimte en een gelijkmatiger verwarming, biedt het aanleggen van vloerverwarming bij u thuis in Utrecht nog meer voordelen. Denk hierbij alleen al aan de kosten. Dankzij de efficiënte warmteverspreiding via de vloer ligt de benodigde kamertemperatuur lager dan bij radiator- of luchtverwarming. Hierdoor is minder energie nodig om de ideale temperatuur te bereiken.

Wat u dit oplevert? Gemiddeld tot wel 15% besparing op de jaarlijkse energiekosten! En daar krijgt u de gezondheidsvoordelen gratis bij. De luchtcirculatie is namelijk een stuk minder dan bij conventionele verwarmingsvormen, waardoor de aanwezigheid van stof in de lucht sterk afneemt. Dit betekent een betere luchtkwaliteit en een gezondere leefomgeving voor u en uw gezin.

Welk type vloerverwarming kunnen wij aanleggen in Utrecht?

Er zijn verschillende vloerverwarmingssoorten, die elk hun eigen voordelen en nadelen hebben. Allereerst zijn er droogbouwsystemen, die eenvoudig op bijvoorbeeld een noppenplaat kunnen worden aangebracht. Dit type vloerverwarming kunt u het beste aanleggen onder vlakke en stabiele oppervlakten. Vrijwel elke soort vloerbedekking is hierbij geschikt.

Een alternatief om uw huis in Utrecht te verwarmen zijn zogenaamde natbouwsystemen. Deze worden veelal in het cement aangebracht, waardoor de prijs voor het aanleggen aanzienlijk afneemt. Wel kan het opdrogen van het cement veel tijd kosten en ligt de opwarmtijd van zo’n systeem hoger door de minder efficiënte warmtegeleiding.

Vloerverwarming in regio Utrecht: matten of infrezen?

Welk vloerverwarmingstype in uw woonsituatie het beste is, hangt af van uw huis en wensen. Onze adviseurs komen graag bij u langs om u van professioneel advies op maat te voorzien. Een mogelijkheid is bijvoorbeeld montage op gegalvaniseerde draadstaalmatten, compleet gebruiksklaar en op druk opgeleverd. Klik hier voor meer informatie over de prijs.

Ook infrezen behoort uiteraard tot de mogelijkheden. Dat kan zowel in zand, cement als een anhydriet dekvloer. Ook dit type vloerverwarming leveren wij gebruiksklaar en op druk bij u op in Utrecht. Inclusief vloerverwarmingsverdeler met energiezuinige A-label circulatiepomp. Standaard ontvangt u 5 jaar systeemgarantie en maar liefst 50 jaar garantie op de buizen.

Offerte voor vloerverwarming in Utrecht

Wilt u meer weten over de prijs die wij hanteren voor onze werkzaamheden? Indien gewenst maken wij voor u graag een offerte op maat waarin ook de meerprijs voor werkzaamheden als het verwijderen van radiatoren, doorboren van leidingen en aansluiten via de kruipruimte is opgenomen. Meer weten? Neem contact op via 06 – 2265 9937 of mail naar info@gpvloerverwarming.nl.